Onder water

You may also like...

3 reacties

 1. Ylze schreef:

  Wow zo fijn deze woorden en ik ben het zo met je eens!!!!
  Mijn zoontje is 7 en vindt zwemmen leuk, maar zwemles zou niks voor hem zijn, vooral door de dwang. Spettert water in zijn ogen zijn vreselijk. Hij is heel gevoelig en ervaart alles veel gevoeliger. Onderwater moeten zou een trauma voor hem zijn.
  Is er nog een zwem juf die net zo les geeft als jij omschrijft hoe jij dat deed?
  Dank je wel voor het delen 😘

  • DolleMoeder schreef:

   Dank je voor je compliment. Ja, er zijn echt nog goede zwemdocenten over, ik heb alleen geen lijstje voor je. (Helaas, dat zou wel geweldig zijn)
   Mijn advies is om heel kritisch te zijn, eerst wat lessen mee kijken voor je een bad kiest en nooit een kind op zwemles doen wat nog bang voor water is. Dat kan je beter zelf oplossen door vaak te gaan spelen.
   Maar je kan het hele proces ook overslaan en gewoon zelf elke week met hem gaan zwemmen. Niet les geven, maar gewoon spelen en voordoen totdat hij het oppikt. Gaat eigenlijk vanzelf. Het moeilijkste is nog om een bad te vinden waar drijfmiddelen niet verplicht zijn.

 1. oktober 7, 2016

  […] Kleine kinderen denken altijd dat de juf (of meester) op school woont. Ik ben een juf geweest en het is ontzettend vreemd voor een kind van een jaar of vier om je dan in de supermarkt tegen te komen. Ze kunnen je niet plaatsen. De juf hoort op school, of in het zwembad (ik was badjuf.) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *