Er zit activisme in mijn zalf!

door | mei 24, 2019 | feminisme, Sociaal | 0 Reacties

activisme verzorging zalf uitroepteken Ik had laatst weer wat leuke verzorgingsspulletjes ontdekt en die deel ik graag met jullie. Gezellig, leuk en knus onder elkaar. Ik moet jullie wel even waarschuwen hoor. Toen ik de doos opendeed viel er zomaar een portie activisme uit. Ja, hadden ze meegestuurd, wist ik veel.

Het zaakje stinkt.

Eerst maar even lekker ruiken dan. Met deze natuurlijke deodorant. Ik merk zelf dat die gezonde versies prima werken, als je ze even een kans geeft. Je lijf moet dat chemische gebeuren even ontwennen maar daarna ruik je helemaal prima.

Of nu ja, er stinkt altijd wel iets hoor maar dat ben jij dan niet. Dat is klimaatverandering. Ja, dat bestaat echt en het ruikt niet lekker. Al dat CO2 in de lucht ook, daar kan je met geen luchtverfrisser tegenop. Oh, en als je nu denkt dat alleen de overheid er iets aan kan doen ruik je zelf ook niet naar roosjes. Plantaardig is ook klimaataardig!

Politieke huidverzorging.

Ik heb ook twee heerlijke smeersels. Deze is echt niet alleen voor zwangere mensen maar als je toch iets anders wilt is lavendel mijn favoriete geur. Heel geschikt als massageolie (Officier Pappa, luister je mee? Dit is je hint.) maar ook prima om gewoon mee te smeren. Tegen de droge benen en zo. Lekker glad en zacht.

Net zo glad als de politiek van tegenwoordig. Of nochtans, sommige politieke mensen. Ik heb geen zin om mijn toetsenbord vuil te maken aan een naam, maar of iedereen die op een bepaalde glibberige rotvent gestemd heeft zich diep mag schamen! Ja, dat korpsballetje ja, die het woord democratie zo verkeerd gebruikt en iets heeft met uilen en lange woorden. Dat ie met z’n vieze handjes iets nuttigs gaat doen! (Afval rapen of zo.)

Schoongewassen kindjes.

Haren wassen vinden de meeste kinderen niet heel leuk. Snap ik wel, gedoe met zeep in je gezicht. Meestal is het ook niet heel nodig, beetje warm water is zat. Toch, als jouw kinderen op die van mij lijken, komen ze af en toe thuis met modder, straavuil of gewoon pindakaas in hun haar. Dan heb je zwaarder geschut nodig.

Deze lekkere shampoo bijvoorbeeld. Wast alles weg en laat schone en zachte haartjes achter. Weg met de pindakaas en weg met de onzinnige verwachtingen die wij als maatschappij onze kinderen opleggen.

CITO toetsen vanaf twee jaar, vierjarigen stil laten zitten in de kring en iedereen aan het vroegschools onderwijs! Mag van mij weggewassen, al die onzin, tot er niets anders dan een fijne jeugd overblijft!

Een mannelijke vagina.

Die heb ik. Ik ben een man en ik heb een vagina. Die heeft ook wat verzorging nodig. Net weer ongesteld geweest, niet heel leuk maar wel goed op te vangen. Met een cup bijvoorbeeld. Ik ben groot fan van dat ding. (De cup dan. Mijn vagina ben ik ook fan van maar dat is geen ding.) Ja, je moet er echt even mee oefenen maar als je er eenmaal handig in bent is het de uitkomst van de eeuw. Al is het alleen maar omdat je niet constant bang bent te weinig tampons of maandverband bij je te hebben. Alles wat je nodig hebt zit al in je doos.

In de nacht vul ik het wel even aan met wat wasbaar verband. Ook behoorlijk handig want het is nooit op. Ik heb genoeg voor een menstruatie en daarna ruim de tijd om de boel te wassen en op te ruimen.

Nu is het wat lastiger om de gendernormen in onze maatschappij op te ruimen. Als transman loop ik daar weer wat extra tegen aan. Al dat gedoe met roze en blauw komt mij mijn neus uit! Ik ben de man die ik wil zijn ja! En als dat toevallig iets met glitters, bloemen en maandverband te maken heeft mag iedereen daar zijn kritische mond over houden. Ieder mag lekker zelf weten hoe ze een genderrol willen invullen! Dus!

Oh ja, en gebruik een condoom mensen. Niet altijd leuk, wel altijd belangrijk.

Mijn activisme en mijn grote mond.

Gezellig, dat jullie er zo zijn. Altijd fijn om even te kletsen. Ja, let niet op het activisme hoor, dat sprong zomaar uit de doos en in mijn grote mond. Nu zit het helemaal over jullie heen maar maak je geen zorgen, het trekt zo in. Voel je niets van. Nou ja, behalve een onstuitbare drang om de wereld iets beter achter te laten dan dat je haar vond. Daar leer je wel mee leven.

Verder sluit ik mijn lippen hoor, ik ben weer klaar voor vandaag.

 

Verder lezen?

Zeven cosmetische producten die ik wel nodig heb. (En waarom ik nog steeds een stinkhippie ben.)
Schoolplein etiquette voor goede moeders.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ReizenReizen

Boekentip

Onderwerpen

Sport Banners

Het Archief

TuinTuin