Uit de kast: polyamorie.

You may also like...

4 reacties

 1. Giel schreef:

  Ah, voor het eerst heb ik helemaal niks op te merken of te mekkeren, mooi geschreven 😛 Zelf heb ik al 20 jaar een open relatie, maar niet polygaam. Dat gaat mijn partner nét een stap te ver. Beetje vreemd voor anderen; een uitgebreid seksleven waar anderen de oren van gaan klapperen, maar van binnen wetende dat je je toch op een ander vlak inhoud.

  • Chris schreef:

   Een kleine mierenneukopmerking (is dat met twee n-en; hoeveel mieren kun je tegelijk neukopmerken?) : polygaam betekend dat je met meerdere mensen gehuwd bent. Dat is in Nederland verboden.
   Je zou kunnen zeggen dat je relatie niet polyamoreus is.

 2. Chris schreef:

  Heerlijk geschreven en erg herkenbaar. Vooral de laatste paragraaf zou ik gezegd kunnen hebben.

  Als polyman krijg ik niet veel kritiek of kritische “vragen” (meer) die me erg veroordelen. Meestal is m’n coming-out (mbt poly) een zijdelingse opmerking om de situatie de verduidelijken (bv ihgv “Wow jouw partner kan ook alles en hoeveel banen heeft ze eigenlijk?”). Aangeven dat iedereen overal van afweet én dat het strict gelijkwaardig is in dat mijn partners ook andere partners (mogen) hebben, helpt denk ik. Soms een vraag zoals of ik ’t niet moeilijk vindt dat mijn partner seks heeft met anderen (zucht, nee ‘tuulijk niet daar houd ze toch van dummy. Maar die aflevering van die serie eerder kijken zonder mij dan, dan … grumph)

  Ik heb veeeeel meer moeite gehad om serieus genomen te worden, kreeg veel meer kritiek en werd vaak als ambitieloos bestempeld toen ik veel meer voor de kinderen wilde/ging zorgen ipv betaald werk (onderzoek). Gender is een bitch en ik ben tegen.

 1. juni 13, 2019

  […] als schoonheid zien, waarom kunnen we dan niet het vier-ouder-gezin  van Fenna omarmen, of die polyamoreuze relatie van de jongens op de hoek? Voor een document dat graag de dialoog aan wil gaan is het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *