Orgasme cursussen en waarom ik er een hekel aan heb.

door | dec 21, 2018 | feminisme, seksualiteit | 0 Reacties

orgasme klaarkomen vrouw hoogtepuntZullen we het weer eens over seks hebben? Altijd gezellig toch. Het orgasme, dat is ook heel gezellig. Goed voor je stemming en ook nog eens een kleine work out. Mooi toch!

Zoals alles wat leuk is kan je er een cursus in volgen om er beter in te worden. Ja, echt, geen geintje. Er zijn cursussen te over om beter klaar te leren komen. Oh, en niet alleen beter, ook anders. Een vallei orgasme moet je hebben, leren squirten of meervoudig klaarkomen. Nu zou je denken dat ik daar als seks positieve Dolle Moeder voorstander van ben. Of eigenlijk denk je dat helemaal niet want je hebt allang de titel van dit stuk gelezen en weet dus dat ik (wat een verrassing) een lekker afwijkende mening heb.

Disclaimer.

Even een dubbele disclaimer. Ten eerste ga ik veel praten over vrouwen en hun genot. Dat doe ik omdat het makkelijk wegpraat. Waar ik het eigenlijk over heb is iedereen die een vagina heeft en het leuk vindt om daar wat mee te doen. Ik refereer ook naar mijzelf als vrouw en dat klopt maar ook weer niet helemaal.

Tweede disclaimer is dat dit mijn mening is. Als jij er anders over denkt dan doe je dat lekker. Niet hier, dit is mijn stukje, maar beneden in de commentaren of op social media ka je je gang gaan.

Wat ik goed vind aan een orgasme cursus.

Zullen we toch even positief beginnen? Want het is niet allemaal vreselijk, echt niet. Ik kan me best wel kwaad maken over het gebrek aan aandacht voor het vrouwelijk genot. Hoe ik er verder ook over denk, dit soort orgasme clubjes gaan vrijwel altijd over vrouwen (vagina’s) en dat is positief. Meestal. Wanneer het niet op misbruik uitdraait. Maar dat is gelukkig zeldzaam.

In de Westerse maatschappij hebben we veel te lang gedacht dat vrouwen niet kunnen klaarkomen of dat het van ondergeschikt belang is aan het mannelijk orgasme. Oh wacht, praatte ik in de verleden tijd. Sorry, dat moet tegenwoordig zijn. Want het is snotverdulleme nog steeds aan de gang!

Een plek waar vrouwen (en andere vaginale wezens) samen leren over genot klinkt in principe heel positief. Mijn zegen heb je, sterker nog, ik doe gezellig mee. Het erkent namelijk dat dat genot bestaat en belangrijk is.

Waar ik het dan niet mee eens ben.

Komen we bij de kern. Wat kan ik nu in vredesnaam verkeerd vinden aan orgasme oefenen? Ga zitten lieverd, ik heb wat te zeggen.

Omdat er doelen gesteld worden. Omdat het heel vaak gaat over het bereiken van een specifiek orgasme. Vallei, extra nat of extra vaak. Met het stellen van een doel stel je ook verwachtingen en teleurstelling als daar niet aan wordt voldaan. Hoe lief je ook praat, een doel creëert winnaars en verliezers. Dat is niet waar seks over hoort te gaan.

Maar al te vaak staat dat bedoeld orgasme ook nog eens in dienst van de (aangenomen mannelijke) partner. “Laat je vrouw spuiten.” En meer van die onzin.

Het gaat uiteindelijk dus niet om echt vrouwelijk genot. Dat is, mijns inziens, namelijk niet op deze manier te classificeren en hoort al helemaal niet gerangschikt. Onder een laagje seksuele vrijheid gaan die cursussen over competitie en het mannelijk ego. Leuk wel.

Nee, natuurlijk niet elke cursus. Er zijn vast ook hele leuke, je hoeft me geen linkjes te sturen. Waar ik het nu over heb is de algemene cultuur. Je ziet het in artikelen en workshops. Het idee dan vrouwen weer iets moeten en als dat dan lukt dan heb je dat te danken aan een vent.

Hoe het ook kan.

Als ik de tijd (en vooral de ruimte in mijn hoofd) had zou ik zelf wel zo’n cursus willen organiseren. Alleen zou het helemaal geen cursus zijn. Het is ook heel belachelijk als je er over nadenkt. “Goedemiddag allemaal. Ik zie jullie vandaag voor het eerst en ga jullie even vertellen hoe je lichaam werkt.” Eeuuhhh, nee. Het is mijn lichaam, dank je wel.

Ik zou het anders doen. Ik zou gaan praten met z’n allen. Verhalen uitwisselen en als daar de zin voor is kunnen we best aan elkaar zitten. Ik zou vertellen hoe mijn lichaam werkt, wat mijn reis was van geloven dat orgasmes tijdens seks onzin zijn (ja, dat dacht ik ooit) naar hoe het nu is. (Best wel heel leuk.) Wat werkt voor mij en wat niet. Vervolgens zou ik het heel gaaf vinden om hetzelfde van andere vrouwen te horen.

Zo heeft een orgasme groepje, nee, stomme naam, een leer-je-lijf-kennen groepje een open structuur. Geen doelstellingen en niemand die jou eens even gaat vertellen hoe genot hoort. Lijkt me heerlijk om met andere vrouwen, nee met andere mensen, piemels zijn ook welkom, in detail te praten over seks, genot en eventuele orgasmes.

Dat is waar ik naartoe zou willen met die hele seksuele bevrijding. Dat we ons lijf leren ontdekken, in de wetenschap dat elk lijf, elk soort genot en elk orgasme uniek is.

 

Verder lezen?

Moeders mogen geen seks hebben.

Het eigenaarschap van het orgasme.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed