Waarom mijn zonen onbesneden zijn.

You may also like...

9 reacties

 1. Wendy schreef:

  Goed geschreven, mooi verwoord!!

  Ik hoorde een tijd terug over een besnijdenisfeestje en ik dacht: Wattehhhh??? Het hield in dat de familie samenkwam om de eerdere besnijdenis van het jongetje in kwestie te vieren. En dat men geacht werd een gevulde envelop te geven. Tegen opa en oma werd nog eens een verwachting uitgesproken over de grote van deze vulling ook. Hun bijdrage moest toch wel meer zijn dan van…

  Ik begrijp het niet. Zoals je schrijft in je blog.. ik kan het niet staven aan een geloof of cultuur die dit moet ‘goedpraten’. En dan een feestje geven om de verminking te vieren en vragen om financiële vergoeding. Het is misschien traditioneel en ‘normaal’ voor hen. Maar ik snap het niet en ik wil het denk ook niet snappen.

  Er is voor mij 1 legitieme reden om te (be)snijden en dat is wanneer er medische noodzaak is. Wanneer een kind er fysiek pijn of last van heeft als de ingreep niet wordt gedaan. Ik kende iemand bij wie dat het geval is.. Maar alle andere vormen. Blijf daar alsjeblieft vandaan met je snijgereedschap.. en hou dit mooie sensitieve deel van ons lichaam in eren. Dankjewel!

 2. Siegfried Heijbers. schreef:

  Hmmm, beetje een hutspot van opmerkingen! Ben het volkomen met je eens dat besnijdenis om religieuze redenen geen goed idee is, zeker niet als iemand dat zelf niet kan beslissen, maar je opmerking over het ‘afhakken’ slaat nergens op, er wordt een riempje doorgesneden, dat is alles.
  Besnijdenis (en ik heb het hier alleen over mannen) kan wel degelijk nuttig zijn; ten eerste wordt het gedaan als de riempjes te strak zijn en de voorhuid daardoor pijnlijk doet (dus puur medisch). Verder wordt de penis inderdaad ongevoeliger, wat dus wel degelijk een voordeel kan zijn voor mannen die zich laten besnijden omdat ze voortijdige zaadlozingen hebben – ofwel te snel klaarkomen – en dus ook voor hun vrouwen of vriendinnen!
  Ook hygienisch kan besneden zijn een voordeel hebben omdat de penis makkelijker schoon te houden is – niet iedereen is netjes op zichzelf…!
  Je laatste opmerkingen over vrouwenbesnijdenis vind ik erg onduidelijk. Ik denk dat er wel degelijk verschil is, maar het duurt me te lang om hierover op deze plaats te gaan discussiëren.

  • DolleMoeder schreef:

   Even een korte reactie. Er wordt bij een mannen besnijdenis wel degelijk iets weggehaald. Enkele vierkante centimeters voorhuid worden verwijderd.

  • Saar schreef:

   Siegfried, je argumenten wbt hygiëne en voortijdige zaadlozing zijn alleen zinnige argumenten voor besnijdenis van een volwassene. Die dan volledig zelf kan beschikken over zijn lichaam. Van een baby weet je nog niet of die z’n piemel wel netjes zal wassen en die hoef je ook nog niet te behoeden voor een voortijdige zaadlozing.

   En de religieuze redenen vind ik sowieso altijd vreemd. Als je gelooft in een schepper die dat van je verwacht heb je wel te maken met een vreemde figuur. Als het dan echt de bedoeling was, waarom zijn we dan niet met het gewenste eindresultaat ontworpen? En de Amerikaanse ondertoon van gij zult niet masturberen geven mij al helemaal de kriebels bij dit hele gebruik.

 3. Peetb schreef:

  Ik ben tegen het besnijden van jongens omdat het overbodig en vernederend is. Ik ben zelf besneden en heb er een zwaar minderwaardigheidscomplex aan over gehouden. Vroeger als er een klein probleempje was met de voorhuid was het direct velletje eraf. Ik ben er zwaar voor gepest geweest zeer zwaar gepest. Tot het stampen in mijn kruis dat mijn eikel blauw was en ik mijn penis moest laten zien aan de schooldirecteur. Ik deed nadien geen sport meer onder andere voetbal en volleybal omdat nadien gezamenlijk douchen was. Zelfs tot vrouwen voelde ik mij zo beschaamd en had het heel moeilijk om een relatie aan te gaan. Wat ik schrijf is misschien lachwekkend maar dat is het niet. Het is zelfs moeilijk om dit hier te schrijven. Ik was 6 jaar oud toen ik besneden ben. Ik heb er ook een verlegen blaas aan over gehouden wat wilt zeggen dat ik niet kan concentreren om te plassen in het bijzijn van andere mannen in een toilet. Ik ben nu 52 jaar oud en nog steeds heb ik schrik dat iemand het te weten komt.

  • DolleMoeder schreef:

   Wat ontzettend erg dat je dat hebt moeten meemaken. Het doet me verdriet om jouw verhaal te horen. Ik hoop echt dat je vrede kan vinden in de relatie met je penis.

   • Peetb schreef:

    Bedankt voor jou reactie.
    Heb er mee moeten leren leven natuurlijk en dank zij mijn vriendin ben ik stilaan minder onzeker en vertelde mij dat ik er niet om moet schamen wat ik nog steeds doe.
    Groetjes Peetb

 4. Rian schreef:

  Ik was getrouwd met een besneden man.
  De seks was dramatisch slecht.
  Echt dramatisch.

  • Peetb schreef:

   Ik mag zeggen dat slechte sex niet het probleem is bij mij. Welke problemen had uw ex man als ik dat mag weten. Thx alvast voor het antwoord.
   Groetjes Peetb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *