Voorbereiding voor Vaderdag.

door | jun 7, 2019 | Opvoeden | 0 Reacties

vaderdag kado cadeau strikHet is weer bijna Vaderdag. Dan voltrekt zich door heel Nederland in gezinnen hetzelfde ritueel. De Vaderdag voorbereidingen. Elk jaar besluit je vast om er dit jaar iets heel bijzonders van te maken. Toch gaat het elk jaar weer net even anders.

Fase een; De realisatie.

Shit! Het is al bijna zover! Over een paar weken is het Vaderdag. Gelukkig zag je het dit jaar op tijd in de agenda staan. De ramp van 2011 (toen besefte je pas welke dag het was op het moment dat ie van boven riep of ie nu eindelijk uit bed mocht komen) zit stevig in de doofpot. Dit jaar wordt het een Vaderdag met de grote V. Episch! Geweldig! Een onontkoombare en fantastische ode aan de man die zich met regelmaat laat onder plassen door jullie kinderen.

Fase twee; De Vaderdag voorbereiding.

Met frisse moed open je Google en zoek je op originele Vaderdag cadeaus. Dat levert niet veel op. Vooral advertenties voor rare producten en dagjes uit. Hm, een dagje uit. Dat is nog best een goed idee.

Je besluit een zeer kunstzinnig en handgemaakt cadeau te vinden en dan een groot feest te organiseren waarbij je tegelijk je eigen vader kan eren. Waarom niet meteen alle vaders? Een combi-vader-feest! Geweldig! Dat wordt absoluut episch.

Tijdens het zoeken naar zaaltjes en handgeweven stropdassen raak je de tijd kwijt. Als je opkijkt ben je al vijf minuten te laat voor het schoolplein. Rennen!

Fase drie; De kleine bijstelling.

Een goede week of wat later (kunnen er ook twee zijn) open je de laptop weer eens en zie je de tabbladen van je vorige Vaderdag zoektocht. Kut! Vergeten! Ja, die handgeblazen manchetknopen van edelglas zijn nu niet meer leverbaar en dat zaaltje is allang volgeboekt.

Tijd voor een bijstelling. Zo’n groot feest is ook eigenlijk helemaal niet nodig. Klein en knus, dat hoort een Vaderdag te zijn. Met het gezin en heel veel liefde.

Uiteraard wil je wel een classy cadeau uitzoeken. Misschien wel niet handgemaakt (en even eerlijk, dat gaat toch binnen no time stuk in jouw drukke gezin) maar wel doordacht, mooi en net een beetje sjiek.

Oh, en een dagje uit. Wat bij de eerste zoektocht onzin leek komt nu eigenlijk best leuk over. Een pretpark of zo? Vind ie vast heel leuk! Waar kan je ook al weer goedkope kaartjes vinden?

Fase vier; Ingehaald door de tijd.

Shit! Shit! Shit! Het is al bijna zover! Niks geregeld natuurlijk! Snotverdulleme, nu gaat het weer zoals elk jaar!

Eeeehhh, cadeau. Je moet een cadeau. Wat kan er snel geleverd worden? Waarom valt zo’n dag nu ook altijd op een zondag!

Naarstig zoek je naar iets vagelijks leuks met een snelle levertijd. Oh, en dan nog even met de kinderen de stad in zodat ze ook iets kunnen uitzoeken. Sokken of zo.

Fase vijf; De realiteit van Vaderdag.

Op de dag zelf spring je om zes uur uit je bed om snel naar de supermarkt te racen. Koffie en zo’n flesje verse sinaasappelsap. Zou een speciaal biertje ongepast zijn voor het ontbijt?

Met een in elkaar geflanst ontbijtje troon je naar boven met de kinderen. Op het dienblad liggen wat slordig ingepakte cadeaus en de verplichte kindertekeningen. Gelukkig had de leidster er wel aan gedacht.

Terwijl je voorzichtig de trap op loopt met je opgehyperde kinderen om je heen realiseer je je dat dit eigenlijk ook wel een traditie is. Misschien een beetje een flut traditie, maar wel echt iets van jullie. Eigenlijk is dit niet zo verkeerd. Eigenlijk is Vaderdag best wel commerciële onzin. Volgend jaar ga je je lekker niet meer zo druk maken.

Fase zes; de dag na Vaderdag.

Die maandag kijk je terug op een min of meer geslaagde Vaderdag. Het was best leuk zo. Het hele gezin heeft de hele dag in pyjama rondgehangen en vaders genoot best van zijn speciaalbier.

Toch denk je alweer aan volgend jaar. Dan ga je er echt wat van maken. Dan wordt Vaderdag episch en geweldig en…….

 

Verder lezen?

Zwanger: mijn favoriete en niet zo favoriete spullen.

De vijf fases van vermoeidheid voor moeders.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed