Schoolplein etiquette voor goede moeders.

door | sep 1, 2018 | Opvoeden | 1 reactie

schoolpleinVlak na de zomervakantie is een mooi moment om weer eens te kijken naar de schoolplein etiquette. Je kan namelijk niet zomaar je kind brengen en halen. Ja, vaders, die kunnen dat wel. Jij bent een moeder en moet aan een hogere standaard voldoen.

Hier is een stap voor stap programma waarmee je geen flaters slaat op het schoolplein van je kinderen. Het is namelijk van levensbelang dat de andere ouders jou zien als een Goede MoederTM en niet als de slons die je eigenlijk bent.

Op tijd.

Uiteraard ben je ruim op tijd. Ochtenden zijn makkelijk en moeders die niet op tijd komen staan gewoon niet vroeg genoeg op. Het is een kleine moeite om de wekker een uurtje eerder te zetten.

Wel is het belangrijk om niet al te vroeg te komen. Je wil immers niet de eerste zijn, dan kan niemand jouw aankomst zien. Ongehaast en met haar wat mysterieus blijft zitten in de wind stap je van je nieuwe fiets af.

Piekfijn uiterlijk.

Een verzorgd uiterlijk toont respect voor je mede-ouders. Casual chic, maar niet te casual en ook niet te chic. Precies goed.

Ik raad je aan om je outfit de dag van te voren al klaar te leggen. Dat doe je immers ook voor je kinderen. Als iedereen slaapt is een mooi moment. Zo heb je wat te doen in de late avond. Mocht je moeite hebben om er ’s ochtends piekfijn uit te zien, zet je wekker dan nog een uurtje eerder.

Afscheid van je kinderen.

Het afscheid dient kort en gematigd liefdevol te zijn. Andere mensen moeten wel zien dat je van je kinderen houdt maar een spontane vertoning van affectie is ongepast. Een korte knuffel waarna je enige imperfecties van je kroost wegpoetst is voldoende.

Als je kinderen moeite hebben met het afscheid heb je gefaald. Goede Kinderen van Goede MoedersTM hebben altijd zin om naar school te gaan. Enige weerstand los je thuis maar op, hoewel je daardoor niet te laat moet komen. Zet je wekker nog maar een uurtje eerder.

Na de bel.

Zijn de kleine monsters eenmaal overgeleverd aan de juf dan komt het meest belangrijke moment van de dag: het socializen met de andere ouders. Blijf een eind weg van de slonzige moeder in haar joggingbroek en verkies het gezelschap van betere ouders. Praat over je meest recente vakantie en de prestaties van je kind.

Het einde van de schooldag.

Aan het einde van de schooldag haal je je kleine wondertjes weer op. Goede ouders zijn op tijd maar de beste moeder is nooit weg geweest.

Dit is niet het moment om aandacht te geven aan je kroost. Stap met een handige beweging om de inkomende knuffel heen en ga op je doel af; de juf. Nu stap jij naar voren om een belangrijke vraag te stellen. Iets waar uit blijkt hoe groot jouw betrokkenheid bij de school is of hoe ver je kind voorligt op de rest.

Wanneer je na je oh zo belangrijke gesprek de groep kinderen ziet lopen die naar de naschoolse opvang gaan kan je een korte, meewarige blik werpen op die arme kleintjes. Niets dan onzinnige spelletjes voor hen. Vermaan je eigen kinderen omdat ze aan het voetballen zijn.

De aftocht van het schoolplein.

Zet je kinderen op hun organische, fair trade en bij elkaar passende fietsen en fiets in perfecte formatie weg. Wees trots op weer een vlekkeloze dag. Onderweg naar huis kan bedenken wat je morgen nog beter kan doen. Besluit om je wekker een uurtje vroeger te zetten.

 

Verder lezen?

Met je peuter het huis uit komen in tien simpele stappen.

De mamma olympische spelen.

print

1 Reactie

  1. Sylvia Dym

    Hillllarische text. Zoooo grappig

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed