Ons Sinterklaas verlanglijstje.

door | nov 25, 2018 | Opvoeden, Recensie, Tips en trucs | 1 reactie

sinterklaas verlanglijstjeHet is alweer bijna Sinterklaas! Mijn favoriete feestdag in het jaar. Of beter gezegd, de enige waar ik geen hekel aan heb. Zo rond eind December kan ik verrassend asociaal uit de hoek komen.

Bij Sinterklaas horen natuurlijk kadootjes. Even eerlijk, dat hele schoen zetten vind ik wat veel. Ruim twee weken elke dag? Lekker handig voor de winkels maar niet voor de portemonnee. Wij doen twee keer in de week, dan kunnen Sint en Piet ook bij de andere kindjes langs.

Op Sinterklaasavond ga ik wel los. Ik kan het niet laten. Elk jaar neem ik me een bescheiden zak voor en elk jaar staan er twee gevulde monsters. Heel slim dat die dertiende maand dan net binnen is en ik me iets rijker voel dan ik eigenlijk ben.

Zwarte Piet.

Voor we leuk gaan doen prop ik er even een huishoudelijke mededeling tussendoor. Zwarte Piet. Mijn absolute, favoriete kinderheld. Die Sint was vroeger een beetje eng, maar Piet is toegankelijk, grappig en herkenbaar voor een kind. Een geweldig figuur…die aan verandering toe is.

Tradities zijn belangrijk en altijd aan verandering onderhevig. Mijn moeder werd nog bang gemaakt met een roe en de zak, ik niet. Meer en meer mensen zagen in dat het idee van kinderontvoering als chantagemiddel voor goed gedrag misschien niet helemaal pedagogisch verantwoord is. Zo is het ook met de schmink van Piet. We bedoelen het waarschijnlijk niet verkeerd, maar zo komt het wel over. Dus veranderen we een paar kleine dingetjes. In de zak zitten nu kadootjes in plaats van stoute kinderen en Piet heeft roetvegen in plaats van blackface. Simpel en gezellig.

De Sinterklaas kado’s voor kinderen.

Het meest enthousiast ben ik over de Magformers. Niet goedkoop maar wel heel gaaf! Bij een bevriend gezin tegengekomen en meteen op de lijst gezet. Ik heb een voorkeur voor speelgoed wat niet ‘af’ is, wat geen vorm dicteert. Bouwmaterialen zijn daar een goed voorbeeld van. Lego, Duplo, Kapla en nu dit. De Magformers vielen me op omdat ze leuk zijn voor alle leeftijden. Zelfs ik kan me er mee vermaken.

De Peuter is nu helemaal fan van puzzels. Nu vroeg ze toevallig ook laatst waar Amerika is. Ik zie een oplossing in deze houten wereldpuzzel. Niet dat ze nu meteen topografie gaat leren, maar het is een leuk begin. Voor de Jongens kwam ik dit tegen; een bouwpakket voor een houten, door zonne-energie aangedreven, racewagen. Als in, hij kan echt rijden en ze kunnen het ding zelf bouwen! Hoe gaaf is dat! Ze hebben verschillende soorten pakketten, ik twijfel nog tussen twee dezelfde (minder ruzie) en twee verschillende (meer variatie).

Oh, en ik kwam deze verf tegen. Wat mij betreft een oplossing voor een hoop ellende. De Peuter mag graag schilderen maar ze stopt ook nog steeds wel eens wat in haar mond. Daar kan ik me met gewone verf nogal zorgen over maken. Dit spul is niet giftig. Het komt in vaste vorm, dus ook geen kans op omgestoten flessen. Je lengt het aan zo dik als je wilt. Het kan ook schmink zijn maar geen van mijn kinderen wil dat ooit. Leek me wel leuk, die bekkies beschilderen maar het mag helaas nooit.

Weet je wat ze absoluut, never, nooit niet krijgen? Deze pijl en boog. Willen ze wel hoor, maar gaat niet gebeuren. Dan zit ik binnen de kortste keren op de eerste hulp. Mijn kinderen zijn al erg genoeg zonder wapens.

De grote mensen verlanglijst.

Op de een of andere manier is het altijd moeilijker om voor volwassenen een leuk Sinterklaas kado te vinden. Zat leuk speelgoed, maar wat geef je die vent naast je op de bank? Hier zijn mijn favoriete suggesties.

Officier Pappa (Hoi schat. Even niet lezen, oké? Of anders pas na 5 december.) wordt meestal blij van een leuk boek. Een goede thriller bijvoorbeeld. De nieuwe van John Grisham staat klaar om besteld te worden. Verder houden we het praktisch. Een warme muts en sjaal omdat meneer naar zijn werk fietst door het gure Nederlandse weer. Oh, en baardolie. Want hij heeft een baard, en die hebben schijnbaar olie nodig. Ik weet het ook niet. Het spul ruikt lekker en hij wordt er blij van.

Wat ik wil hebben? Ik geef een hint, kijk hier maar. Heel subtiel hoor.

Voor jou.

Mag ik even iets aanprijzen? Het gaat om een boek. Ik heb het al en ben er in redelijk tempo doorheen aan het lezen. In de toekomt komt er wel een review maar voor nu wil ik jullie de tip niet ontzeggen.

Becoming. De autobiografie van Michelle Obama. Wat kan die vrouw geweldig schrijven! Ik was al jaren een fan van haar maar nu nog meer. Wat mij betreft een geweldig Sinterklaas/Kerst/maakt niet uit kado voor iedereen die graag leest. Of gewoon voor jezelf. Niets mis met je eigen kadootje in de zak stoppen.

 

Verder lezen?

Mijn favoriete kinderspeelgoed.

Ik ben bijna jarig en dit staat op mijn verlanglijstje.

print

1 Reactie

  1. Birgit

    Leuke blog! Bedankt voor het delen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boekentip

Onderwerpen

Natural Heroes

Het Archief