Mijn kind is een slechte slaper!

You may also like...

4 reacties

 1. Sylvia Dym schreef:

  Mooi informatief artikel. Uitgebreid, diepgaand en geruststellend. Bravo

 2. Kathleen Vandewalle schreef:

  Na 2 ‘gezond normale slapers’ (lees: alles wat je hierboven beschreef :-p) was ik zelf tot dezelfde conclusie gekomen: het zijn onze ‘jonkjes’ en het draait veel om verwachtingen… ik méén het uit het diepste van mijn hart: ik heb het niet over individuen want er zijn er een heel pak die uit de band springen, maar in onze maatschappij is het nieuwe normaal dat we geen moeite meer willen doen voor kinderen. Het beleid niet (breek me de bek niet open) want die maken het echt moeilijk voor koppels/mama’s die bvb lang borstvoeding willen geven of thuis willen zijn om zelf voor hun kleintje te zorgen, maar eigenlijk ook veel ouders niet, daarin gesteund door inderdaad bvb kind en gezin of het consultatiebureau.. we mogen er geen last van hebben, van dat kleine mensje waar we zelf voor kozen… iedere keer dat onze zoon s nachts naar mijn borst zoekt (7,5 maand is hij ondertussen) en iedere keer dat zij zus dat voor hem deed tot ze 22 maanden was, voel ik de moeheid als een betonblok op me rusten maar koester ik dat ongelofelijk primair verbonden gevoel van hun snoetjes die wroeten tot ze de tepel vonden, dat kleine kreuntje van tevredenheid als de melk komt en het gevoel van hun armpje dat slap van slaap wordt na een paar minuten. Dan loopt mijn hart over van liefde en al heb ik zwarte kringen onder mijn ogen en geraak ik vaak niet meer uit mijn woorden na nachten van 17 keer een overgelopen hart, het is het me waard… want als dit achter de rug is, dan is ook zijn babytijd achter de rug. Wat daarna komt is ook prachtig, maar de babytijd is er ook maar 1 keer en daarvan wil ik genieten, samen met hem… nu ik weer werk (wij beknibbelden zodat ik 6 maanden thuis kon blijven) weegt het slaapgebrek zwaarder… niet alleen dut ik niet af en toe eens mee als hij op me in slaap viel en ik toch niets anders kon doen, al het werk dat ik overdag met hem in de draagdoek deed in huis, moet nu ‘s avonds en knabbelt aan de weinige slaap die ik al had. Maar ik weet uit ervaring met onze dochter dat ook dat betert.

  Dankje voor het leuke, goed geschreven stuk, ik deel en hoop dat iedereen dat massaal doet!

  Expectation management, daar draait het om 😉 en dit stuk is daar geweldig voor!

 3. Saar schreef:

  Ik ben je zo dankbaar voor dit stuk. De afgelopen weken waren zwaar, omdat dochterlief ’s nachts ons laat ronddwalen op zoek naar manieren om haar te laten slapen. De borst is niet voldoende om haar in slaap te krijgen, bij ons in bed houdt ze zichzelf ook wakker. Eigenlijk werkte enkel haar troosten terwijl ze in haar eigen bedje ligt om haar in slaap te laten vallen.
  Maar als ik dit alles lees, weet ik dat ik niet alleen ben. Dat haar gedrag niet abnormaal is. En ik ben mijn dokter dankbaar voor die paar dagen dat ze me thuis geschreven heeft. Als ik vannacht weer naast een huilend meisje zit, zal ik hier nog eens aan denken ? En vooral: ik doe het niet verkeerd.

 4. Mitch schreef:

  Hier een vader van een “normale” slaper(niet zo volgens onze vrienden met baby’s die aangeleerd zijn om door te slapen, omdat er toch niemand komt opdagen als ze huilen) die na een jaar nog altijd meer dan welkom is in onze slaapkamer, en na haar eerste slaap, meestal bij ons in bed.
  Zelf heb ik er weinig last van, m’n vriendin geeft borstvoeding en neemt ze ’s nachts volledig voor haar rekening. 1 a 2 keer per week moet ze de nacht werken en ben ik er – meestal – relatief makkelijk vanaf met een of twee nachtvoedingen, waarbij onze baby vaak gewoon wat wil tutteren aan de fles en niet eens echte honger heeft. Als de mama niet in de buurt is slaapt ze een stuk vaster. Maar na zo’n nacht, zelfs een goeie, ben je toch wat minder waard de dag erna.
  Hierbij een dikke chapeau, en appreciatie, voor al de moeders die hun slaap wel nog willen opofferen, omdat ze voelen dat dit de manier is waarop de natuur het bedoeld heeft, en hun jongste telg er baat bij heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *