Mijn favoriete schoolspullen.

door | aug 22, 2018 | Educatie, Opvoeden, Tips en trucs | 0 Reacties

schoolspullenHet nieuwe schooljaar begint al bijna. Sterker nog, een derde van Nederland is alweer begonnen. Met het einde van de vakantie ga ik weer eens kijken waar alle schoolspullen staan. Uiteraard kom ik er dan achter dat er toch nog een appelklokhuis in een tas zat en zullen we het maar niet hebben over de vieze gymkleren?

Hoe dan ook, het zijn de schoolspullen waar ik het over wil hebben vandaag. Ik heb al heel wat trommels en tassen versleten, of beter gezegd, dat hebben de Jongens gedaan. Vandaar dat ik ondertussen een leuke verzameling aan echt stevige en handige spullen heb. Die wil ik vandaag met jullie delen.

Drinkbeker.

Als je maar in een ding kan investeren qua schoolspullen, investeer dan in een goede drinkbeker. Die goedkope rotdingen gaan onherroepelijk lekken en een kleffe, natte tas uitruimen is echt niet fijn.

Wij hebben al een paar jaar deze rvs flessen van Klean Kanteen. Ze zijn er ook met sportdop, maar die zijn lastig schoon te maken en kunnen toch een klein beetje lekken. Dus gebruiken wij de gewone draaidop. Gaat prima.

Overigens ben ik wat bekers betreft extra gefrustreerd want ik vind het dus totale onzin dat kinderen drinken mee moeten naar school. Waarom kunnen ze niet gewoon een stapel bekers in de klas neerzetten en water pakken in de pauze? Ben je meteen af van het hele: “Ik wil limonade mee naar school! Alllll mijn vrienden mogen limonade mee naar school!” Maar goed, het is bij ons in ieder geval nog verplicht dus de Jongens vullen elke ochtend netjes hun fles met…jup…water.

Kleine trommel.

Dan is het tijd voor de kleine pauze en dus voor de kleine trommel. Deze zijn net groot genoeg voor een snack. Overigens heb ik eerst een soort van miskoop gedaan door die leuke ronde versie met plastic deksel te kiezen. Dat plastic gaat natuurlijk nooit zo lang mee als het rvs bakje, dus zit je na een tijdje met een zielig doosje zonder deksel.

Nu dus een trommeltje die helemaal rvs is. Werken top!

Grote trommel.

Eeeh, beetje voorspelbaar maar dat is dus ook een rvs trommel. Er zijn meerdere versies, maar wij hebben deze. Met handige klemmetjes aan de zijkant zodat ze niet in een tas opengaan. (Waarom zijn die kinderen ook altijd zo wild met die tassen?)

Toen ik ze net had leken ze wat groot. Ondertussen heeft de eetlust van de Jongens de extra ruimte ingehaald. De trommel wordt flink volgepropt en komt eigenlijk altijd leeg terug.

Stiften.

Een tijd geleden alweer was ik bij een vriendin en zag ik daar deze stiften liggen. Game! Changer! Het lijkt zo simpel, maar het werkt zo goed!

Waar ik het over heb? Ze hebben die dingen zo gemaakt dat ze ten eerste met de doppen aan elkaar vast zitten. Denk sleutelring, maar dan kleurige stiften. Ten tweede zijn dit de eerste stiften die niet in een halve seconde uitdrogen zodra ze ergens zonder dop liggen. Sterker nog, ik heb er eens eentje na weken onder een kast vandaan gehaald, geen probleem, deed het nog steeds.

Kortom; ze raken niet zo snel kwijt (en als je er eentje mist zie je aan de dop naar welke kleur je zoekt) en ze gaan lang mee. Super handig voor in de school etui!

Tassen.

Wat de tassen betreft moet ik een nederlaag toegeven. De tijd dat ik een leuke en duurzame schooltas kon uitzoeken is voorbij. “Nee mam! Ik wil er eentje met minions!” …..Zucht.

Maar! Als jouw frutsel nog wel frutselt, kijk dan eens hier! Deze zijn zo leuk! Ik denk dat de Peuter toch maar een nieuwe tas nodig heeft voor naar de opvang…..naast de drie die ze al heeft. (Hallo, ik ben de Dolle Moeder en ik ben verslaafd…..aan tassen.)

Jouw schoolspullen.

Wat voor super handige schoolspullen hebben jullie thuis? Ik ben altijd wel op zoek naar tips, dus kom maar op! Een leuke back to school foto of een linkje, ik word er wel blij van.

Oh, en weten jullie ook die oude, plastic drinkbekers nog? Beige met een ribbelrand? Die ondingen die altijd muf roken en lekken als je ze niet precies goed dicht doet. Of ben ik dan nu wel heel oud? Waar kreeg jij vroeger je hapje en drankje in mee?

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed