Ik ben een kindercoach.

door | aug 23, 2019 | Opvoeden | 0 Reacties

kindercoach potloden kleuren emotiesHeb je een kind dan hoor je in een keer alles te weten, alles te kunnen en ook meteen alles aan te kunnen. Doe je het even niet goed, overzie je de boel niet meer of zit je met je handen in het haar, dan heeft de wereld meteen een leuk oordeel over je. Niet heel constructief en zo maar het gebeurt alsnog volop. In plaats van een oordeel geef ik liever oplossingen. Voor de superheld ouders die het even niet meer weten ben ik een sidekick. Ik ben een kindercoach.

Uuuuhhh, nee, je bent toch een blogger activist ofzo.

Jaahaaa. Dat ben ik ook. En dat blijf ik ook wel. Ik miste het een-op-een werken met kinderen gewoon. Als zwemonderwijzer deed ik dat maar als blogger praat je meer voor de groep. Dus een hele fijne opleiding later ga ik nu lekker van twee walletjes eten.

Ik blijf hier mijn ongezouten mening spuien en daarnaast ga ik educatief en therapeutisch spelletjes doen met kinderen.

Een kindercoach? Wat is dat?

Misschien maar even uitleggen ja. Een kindercoach is een soort therapeut maar dan een stuk praktischer en laagdrempeliger. In plaats van praatsessies gaat een kindercoach aan de slag met oefeningen die vaak een spelvorm hebben.

Zo kan je heel direct en behoorlijk kindvriendelijk aan de dingen werken die een kind dwars zitten. Het voordeel daarvan is dat je meestal ook snel resultaat ziet. Kinderen reageren vaak goed op een praktische aanpak en de pijn zit nog niet zo diep.

Voor wie is dat dan?

Tja, eigenlijk voor alle kinderen van nul tot achttien. Of nu ja, alle kinderen met een hulpvraag. Je mag ook best komen om een potje te kaarten hoor, maar misschien is dat wat duur voor alleen een spelletje.

Oké, op onderwerp blijven. Wat je natuurlijk wil weten is bij welke problemen ik hulp kan bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan boosheid, verdriet, emotionele uitbarstingen, faalangst, of moeite met vrienden maken. Beetje die hoek maar het is vrij breed. Ook zijn bijvoorbeeld de ADHDers, slapelozen en onbegrepen kinderen heel welkom.

Ik ben er voor de momenten dat ouders het even niet meer weten. Daar is niks mis mee, dat niet meer weten. We hebben allemaal goed gekeken maar er kwam toch echt een placenta uit en geen handleiding.

Ik kan met kinderen werken en ouders ondersteuning bieden. Zo doen we het eigenlijk samen.

De Dolle Kindercoach.

Nu zijn er natuurlijk best veel van die kindercoaches. Gelukkig ben ik de enige Dolle Kindercoach. Ik ben er voor het anders-dan-anders kind en het anders-dan-anders gezin. De thuisonderwijzers, de veganisten, de gender creatievelingen en de AP/NP/NO/CC hippie ouders. (En als je weet wat al die afkortingen betekenen krijg je meteen je hippie pas.) Ja, en natuurlijk gewoon voor alle gezinnen die mij wel zien zitten en een hulpvraag hebben.

Punt wat ik wil maken is dat ik er ben. Als Dolle Moeder, als activist en nu ook als kindercoach. Ik zie veel te veel ouders eenzaam een gevecht leveren. Sterker nog, ik heb het veel te vaak zelf gedaan. Ik wil er voor je zijn zodat je weet dat er iemand aan jouw kant staat. Iemand die het snapt en niet meteen met al die oordelen komt. Die krijg je al genoeg als ouder.

Vanaf vandaag is de site dollemoederkindercoaching.nl live. Klik even langs.

 

Verder lezen?

Wat is die ontwikkeling en hoe kan ik mijn kind daarbij helpen?

Wanneer ouderschap te zwaar wordt.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ReizenReizen

Boekentip

Onderwerpen

Sport Banners

Het Archief

TuinTuin