De mamma olympische spelen!

door | mrt 2, 2018 | Opvoeden | 1 reactie

Daar zijn ze weer mensen! We hebben er lang op gewacht, we hebben genoten van alle voorwedstrijden maar nu is het tijd voor het hoofd evenement: de mamma spelen! Het Olympisch evenement van het jaar. Al je favoriete onderdelen staan weer klaar en de atleten komen er aan zodra de kinderen bij oma zijn afgezet!

De vijftig meter sprint met boodschappen achter een peuter aan die de weg op rent.

Een klassiek onderdeel, uitgevonden in het oude Rome toen wegen gemaakt werden en karren er als gekken overheen reden. Het verplichte gewicht van de boodschappen zijn twee pakken appelsap, een zak aardappelen en de appelmoes waar de middelste op leeft.

Het zwaargewicht luiertas heffen.

Dit is een nieuw onderdeel omdat pas recent is toegegeven door een man dat de luiertas wel degelijk zwaar is. Atleten kunnen meedoen aan de eerste kind of groot gezin competitie. Met als zwaarste klasse de tweeling luiertas.

Het draagdoek snelknopen met een friemelende baby.

Een prachtig onderdeel wat bekeken dient te worden in slow motion om de elegantie ervan te waarderen. Het schoppen van de baby, het zwaaien van de doek en de net op tijd grijpende arm. Werkelijk een prachtig samenspel.

Dit jaar is er ook een extra klasse met een kritisch kijkende buurvrouw en een snel oplopende omgevingstemperatuur er bij.

Het luierworstelen.

Een controversieel onderdeel sinds het begin van de poepluier klasse.. Na de toevoeging van een spatscherm iets meer populair bij het publiek, maar het blijft geen grote trekker. Wel is algemeen bekend dat de winnaar een grote eer tegemoet komt…..en een douche.

Het hordelopen over kinderspeelgoed.

Weer een klassieker. Zo oud als houten zwaardjes. Zie de atleten op prachtige wijze fietsjes, voetballen en piepende poppen vermijden. Leef met ze mee als ze op de Lego staan.

Het wegsluipen van een slapende baby.

Ons meest zenuwslopende onderdeel. Punten worden toegekend aan uitvoering van de ninja rol en geluidloos tijgeren over de grond. Maar pas op de krakende vloerplank!

Het schoonvouwen van de was met hulp van een peuter.

Lieve mensen, als u van drama en emotie houdt is dit het onderdeel voor u! Zie de tranen vloeien als de zojuist gevouwen stapel shirts omgaat, hoor het ingehouden gevloek wanneer de matrashoes aan de beurt is. Reserveer uw plekken snel, deze arena zit altijd vol!

In elk onderdeel kronen wij een winnaar. Maar elke deelnemer mag zich na vandaag Olympisch moeder noemen, een tijdloze eer.

Voor onze prijsceremonies reiken onze jonge assistenten zelfgemaakte tekeningen en natte kinderzoenen uit. Verder krijgen de winnaars……eeeehhh…niets.

print

1 Reactie

  1. Sylvia Dym

    Zo grappig. Hillarisch….

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed