Dertig dagen sporten: laatste update.

door | jul 16, 2018 | gezondheid | 0 Reacties

Ik heb het gehaald! Dertig dagen elke dag sport en weet je wat ik het fijnste vind? Ik hoef het nooit meer te doen!

Ja, hartstikke flauw natuurlijk. Het sporten op zich blijft leuk. Toch kan je merken dat de dertig dagen proef periode bedacht is door iemand die niet de dagelijkse zorg voor jonge kinderen heeft. Ik ga absoluut weer eens een dertig dagen ding doen (wow….alliteratie) maar dan wel iets wat zich beter laat combineren met mijn veeleisende kroost. Cupcakes eten of zo.

Toch ben ik aan het einde wel blij met mijn resultaat. Na een aantal keer een valse hardloop start heb ik nu het gevoel dat de gewoonte er weer goed in zit. Dat is precies wat ik hoopte te bereiken hiermee, dus wat dat betreft; missie geslaagd.

 

Beginnen met sporten.

De eerste stap is het grootst. Beginnen met sporten is gewoon ronduit kut. Je bent gegarandeerd de meest klunzige en minst fitte deelnemer, je voelt je vaak bekeken en eeehhh, niet in topvorm, zullen we maar zeggen. Komt nog bij dat je vaak niet weet waar je dan moet beginnen.

Heb ik allemaal ook. Meestal bedek ik mijn onzekerheid wat met humor maar het is absoluut een belangrijke reden dat ik niet in een sportschool bezig ga. (Dat en, nou ja, de Peuter.) Ik los het op door in mijn eentje thuis aan te klooien. Ziet tenminste niemand wat ik aan het klungelen ben.

Hoe dan ook, het (nogal clichématige) punt wat ik probeer te maken is dat het niet uitmaakt hoe je begint, áls je maar begint. Een sportleraar, hippe kleren en fancy gadgets zijn leuk, maar een stel sportschoenen en een rondje om je wijk is genoeg.

Oh, en een leuke, alternatieve manier om te bewegen? Plogging. Check de link, het is gaaf, goed voor je omgeving en een effectieve workout. (Het komt neer op een interval hardlooptraining met squats.)

 

Een nieuwe zonnebril.

Qua gadgets ben ik op zoek naar een hardloop zonnebril. Ik had een leuke (goedkoop ding ergens vandaan) maar die is in de chaos van mijn huis verdwenen. Dus loop ik maar met mijn ‘reguliere’ zonnebril en dat voelt toch een beetje gek. Stom eigenlijk hè. Een bril is een bril. Tenzij je op hoog nivo bezig bent (en laten we wel wezen, dat ben ik niet) maakt het niet echt uit wat je precies op je neus draagt zolang het maar lekker zit.

Toch wil ik een sportbril. Want dat klopt met het plaatje. Verder ben ik niet gevoelig voor groepsdruk hoor. (Die laatste zin moet je heel sarcastisch lezen.)

Hoe dan ook, ik zit te denken aan deze blauwe, of toch deze rode. Heeft iemand er een sterke mening over? Ik hoor het graag want ik kom er niet echt uit.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed