Dertig dagen dagen sporten; update week 2.

door | jun 30, 2018 | gezondheid | 0 Reacties

De tweede week is tegelijkertijd goed en vreselijk. Het is leuk om te merken dat ik echt beter wordt. Zeker met yoga en krachttraining is er vooruitgang. Ik kan meer push ups en ben aanmerkelijk flexibeler.

Toch is het ook vreselijk. Ik ben van naturen een ontzettend druk mens. Stilzitten doe ik nooit zo goed. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om de tijd en de energie elke dag weer te vinden. Heel eerlijk; als ik dit niet zo publiekelijk zou doen had ik het waarschijnlijk nooit volgehouden.

Sporten met (kleine) kinderen.

Zoals je (heel misschien) wel hebt gemerkt aan de facebook updates valt het sporten in aanwezigheid van de Peuter (en soms de Jongens) me nog best zwaar. Het is al niet leuk om een publiek te hebben en nog erger als dat publiek je ook constant onderbreekt met verzoeken om appelsap.

De Jongens kan ik naar buiten of naar boven sturen maar de Peuter blijft toch echt in de buurt. Dutjes zijn tegenwoordig vrij onberekenbaar dus dat is ook al geen oplossing. Ondertussen heb ik wel een paar strategieën ontwikkeld maar het blijft een dingetje.

Het eerste wat ik doe is ruim voldoende eten en drinken neerzetten. Dingen waar ze blij van wordt. Een monkey platter is handig voor het keuze element. Ten tweede gaat er een filmpje aan. Ik ben niet zo moeilijk met een scherm af en toe. Het laatste wat ik doe zijn twee yoga matten neerleggen. Eentje voor mij en eentje voor de Peuter. Dan kan ze meedoen zonder over mij heen te klimmen. (Wat ze alsnog doet hoor, maar dan kan ik haar in ieder geval naar haar eigen mat dirigeren.)

Al die maatregelen helpen….een beetje. De beste truc die ik tot nu toe heb ontdekt is geduld. Van te voren beseffen dat een workout van twintig minuten hier in een half uur gaat. Ik zet de klok of het filmpje regelmatig even op pauze om aan een behoefte te voldoen of een liefdevolle grens aan te geven. (“Liefje, je moet niet op mamma springen terwijl ze de plank doet.”)

Ik snap ook wel dat een onderbroken workout minder effectief is maar het is nog altijd beter dan helemaal geen workout. In ieder geval train ik mijn geduld en spieren tegelijkertijd.

Magnesium.

Even een ander onderwerp. Magnesium. Leuk mineraal wat in veel van ons eten zit. Dat is maar goed ook, aangezien we het nodig hebben voor een hoop verschillende processen in ons lijf. Punt is dat het in voeding maar ik kleine hoeveelheden zit. De meeste mensen hebben geen enorm tekort maar of het echt genoeg is om optimaal te functioneren?

Ik slik het bij. Ik slik wel meer bij, maar daar gaat het nu even niet over. Magnesium is vooral in deze maand belangrijk omdat het, onder andere, helpt met de gezonde functie van je spieren. Of beter gezegd, het zorgt dat de voedingsstoffen in al die gezonde dingen die je eet ook werkelijk komen waar je ze nodig hebt. Het heeft weinig zin om je vol te stoppen met eiwit, vitamine C of D, om ze vervolgens gewoon weer uit te scheiden. (Leuk eufemisme voor plas en poep.)

Het is een beetje een vergeten supplement en dat vind ik jammer. Juist omdat het zoveel processen ondersteunt. Zie het als de secretaresse die alles faciliteert zodat de manager met de eer kan strijken.

Zelf gebruik ik deze. Simpel, goedkoop en prima effectief. Dit is ook een goed merk als je fancy wil doen. Verder zijn er mensen die roepen dat je magnesium beter opneemt via je huid en dat je dus dagelijkse voetenbadjes moet doen. Daar heb ik me niet in verdiept. Het klinkt heerlijk hoor maar effe eerlijk, ik heb geen tijd om elke dag minstens een kwartier stil te zitten met mijn voeten in een teiltje…terwijl de peuter het huis afbreekt.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lees:

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Onderwerpen

SelectSelect

Het Archief

SpeelgoedSpeelgoed