Transgender in de verleden tijd.

You may also like...

2 reacties

  1. Hoi Dolle Moeder,
    Ik will je blog niet kapen met een lange post, dus als je het niet wil, haal maar weg.
    Ik zit et een paar dingen waar ik graag jouw mening over hoor. Maar eerst: ik doe mijn best met die voornaamwoorden. Gesprek van de week: Ik heb een online vriend die eerst een vriendin was. Ze, ik bedoel, hij heeft gelukkig een gender-neutrale naam, dus dat is handig. Voor ze, eehh, hij een man was, eeeh, als man identificeerde, kreeg hij kinderen en hij noemt zich nu nog moeder. Beetje blanco gezichten waren mijn antwoord, het wam net erg over, geloof ik, ook niet mijn gehaspel met de voornaamwoorden. Work in progress, zullen we maar zeggen.
    Enfin over die term moeder ging mijn vraag. In internationale discussies die ik soms volg en waar ik nu en dan aan meedoe (lactatiekundigen krijgen beroepsmatig ook te maken met transmensen) En daar is heftige onmin over allerlei termen die iets vrouwelijks aanduiden en het uitwissen van het gebruik van dergelijke woorden, dus geen moeder, geen borst, geen borstvoeding, maar ”neutrale” woorden ervoor inde plaats, zoals ouder, en chest of chestfeeding (je kunt het niet eens in het Nederlands vertalen, tenzij je het over borstkas en borstkasvoeden zou willen hebben). Het gaat dan met name om transmannen die een verleden als moeder hebben of die zich nu als man identificeren toch een kind willen baren en voeden. Ik ben heel benieuwd hoe jij daarin staat.

  2. Wendy schreef:

    Dikke knuffel en weer een les dat ik weet hoe dit is voor jou en wat jij hierin fijn vindt. Ik hou graag rekening met je en neem je graag serieus. Dat vind ik ook heel fijn is ons contact dat dat wederkerig is. Wat een heerlijke fijne man ben je! Ik omarm het! Ik omarm jou en de man die ik als puber heb ontmoet en waarvan ik blij ben dat we opnieuw contact hebben. Ik leer veel van je! En ik ben trots op jou ‘steeds meer jezelf vinden en worden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *