Seksuele intimidatie; wat is het en hoe vaak komt het voor?

You may also like...

1 reactie

  1. Giel schreef:

    Laatst had ik het met een vriendin over dat ze soms net wat minder serieus voelde genomen door mannen en sommige vrouwen. Toen viel me op dat ze opeens heel “netjes” zat. Dát wilde ik ook wel eens verder ontrafelen want ik voelde al aan mijn water waar het zou eindigen. Uiteindelijk is het om het meest waardevolle van een vrouw te verbergen, je moet als vrouw verplicht kieskeurig zijn (anders kans op slutshaming ook). Maar als man komt dat dus over dat haar lichaam als het ware meer waard is dan het mijne. Als we uiteindelijk allemaal gelijk zijn moet ze op andere punten toegeven. Anders gezegd, als je gelijk behandeld wilt worden en beoordeeld wilt worden op al je andere kwaliteiten , moet je je ook gelijk gedragen.
    Maar uiteraard gaat er veel mis en lopen er idioten rond die het verkeerd aanpakken. Vreemd genoeg nemen vrouwen nog steeds niet het voortouw als het om “het eerste contact” gaat, terwijl ze toch als de beste weten hoe het werkt? De echte slachtoffers zijn duidelijk mannen, want als het zo geregeld is dat er vanuit (verouderde) tradities dat de mannen “het werk”moeten doen, zij ook het risico lopen om iets fout te doen.
    Sluthaming houd vrouwen tegen om zichzelf te zijn, het zou al veel helpen als vrouwen meer zichzelf zouden kunnen zijn. Dat verkleint het kunstmatig gecreëerd “gat”tussen mannen en vrouwen, verkleint het gat tussen vraag en aanbod en de lange lijst van vervelende zaken die juist voortkomen uit het simpele feit dat vrouwen zich op seksueel vlak niet gelijk mogen stellen aan mannen (en dat door maatschappij en opvoeding ook zelf niet willen). Uiteindelijk gaat het wel om mannen en vrouwen maar het probleem wordt gecreëerd en in stand gehouden door een geheel andere tweedeling in de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *