Rant; Het boerkaverbod is hier.

door | jul 19, 2019 | feminisme, Sociaal | 0 Reacties

boerkaverbod, ogen, boerka, nikaab, moslim, Het is dus zover. Er is lang over gepraat in Den Haag, ik heb er ooit eens over geschreven en nu is het een realiteit; het boerkaverbod. Of nu ja, het verbod op gezichtsbedekkende kleding want we doen net alsof integraalhelmen het probleem hier zijn. Stelletje kloothommels.

Wat is dat boerkaverbod?

Even heel droog, vanaf 1 augustus is het verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen in het onderwijs, openbaar vervoer, ziekenhuizen en in overheidsgebouwen. Doe je dat wel dan wordt je gesommeerd om de boel af te doen of op te hoepelen en als je daar niet braaf naar luistert bellen ze de politie en krijg je een boete van 150 euro.

Zie je dat al voor je? In de praktijk dus. Komt een vrouw bij de dokter, misschien wel een hele zieke vrouw, wordt ze niet geholpen tenzij ze zich uitkleed. (Ja, uitkleed, voor haar is haar gezicht tonen intiem en niet iets wat je doet in het bijzijn van anderen.) Kan je je voorstellen hoe dat gaat? Een doodzieke vrouw die gedwongen is om zich te vernederen in ruil voor medische hulp. Maar gutohgutohgut wat zijn we weer lekker vooruitstrevend!

Op de schouders van een vrouw.

Er worden leuke drogredenen gegeven voor zo’n verbod, iets met communicatie die niet mogelijk is als je een gezicht niet kan zien. (Zullen we alle blinde mensen dan ook maar verbieden?) Oh, en natuurlijk iets met veiligheid. (Want al die sluier dragende vrouwen zijn natuurlijk stiekem gewoon terroristen.) Maar het komt neer op xenofobie.

Zij zijn anders, eng, niet zoals ik. Ze doen iets wat ik niet leuk vindt en dus moet daar een boete op. We snappen iets niet en bepalen dat die vrouwen onderdrukt worden. Dus gaan we ze hardhandig ‘bevrijden’ . Niet door hun zogenaamde onderdrukkers aan te pakken overigens. Nee, de vrouwen zelf. Die arme dametjes in nood mogen de last op hun schouders dragen. Hup! Boerkaverbod er overheen en elkaar eens goed feliciteren. Wat zijn we weer een fijne groep witte redders. Bah!

Overigens zijn we een stel hypocriete idioten want hoe wij als westerse maatschappij tegenover vrouwen staan is ook niet heel leuk. Je bent een frigide trut als je een coltrui draagt en een slet als je dat niet doet. Maar echt hoor, westerse vrouwen hebben het zooooo goed!

Integreren.

Dat is het idee hè. Zij zijn anders, die enge moslims met van die rare kleren. Integreren moeten ze! Met dwang en drang. Want dat ging in de geschiedenis al eerder zo goed……

Weet je, als je dat nu echt wil, dat integreren, dan gaat dat niet met een verbod. Daar kweek je niet veel goede wil mee, eerder een wij vs zij gevoel. Oh, en nogmaals, in het geval van het boerkaverbod leg je snotverdulleme de complete verantwoordelijkheid neer bij een kleine groep vrouwen!

Wil je die vrouwen ‘bevrijden’? Begin dan maar eens met het idee los te laten dat alle moslim vrouwen zielig zijn. Ja, dat geld ook voor vrouwen die een boerka of nikaab dragen. Ze zijn echt niet allemaal slachtoffers van hun cultuur. Sommigen vast wel ja. Helaas is dat een statistiek die in elke cultuur opgaat. Genoeg brave, christelijke gezinnen waar de vrouw rondgemept wordt.

Niet integreren.

Weet je. Niet iedereen hoeft met jou mee te spelen en zeker niet precies volgens jouw regels. Dat heilige integreren zit me nogal eens dwars. Het lijkt wel alsof we pas tevreden zijn als iedereen in Nederland exact onze blanke cultuur heeft overgenomen. Een soort cultureel missiewerk in eigen land. Want onze blanke cultuur is namelijk altijd beter dan die enge gekleurde culturen.

In een wereld waar memo’s rondgaan over verzorgde benen die dan bij de gratie van de patriarchie getoond mogen worden snap ik best dat er vrouwen zijn die er de schijt aan hebben en een sluier aandoen. Lekker veilig, heeft er meteen niemand meer van die rotopmerkingen over je figuur, kledingstijl, aan of afwezigheid van borsten, houding en/of gezichtsuitdrukking.

Integreren is geen plicht. Echt niet. Andere mensen zijn het niet aan jou verplicht om op jouw manier te leven, ook niet als ze naast je wonen. Dus kut lekker een eind op met je stomme boerkaverbod. Ik heb wel een suggestie waar je die boete mag steken.

 

Verder lezen?

Er zit activisme in mijn zalf!

Hoe overleef je een vakantie met kinderen.

print

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ReizenReizen

Boekentip

Onderwerpen

Sport Banners

Het Archief

TuinTuin