Moeders mogen geen seks hebben.

You may also like...

2 reacties

 1. Giel schreef:

  Ja dat er vooral naar de moeder wordt gekeken zo van “heb je oppas geregeld, wat fijn”, daar werden mijn vrouw en ik ook al heel snel moe van. Moet wel erbij gezegd worden dat dat dan ook alleen door vrouwen zelf gevraagd werd. Als ik de kans krijg reageer ik sneller dan mijn vrouw. Maar goed. Dit is allemaal onderdeel van het disney-syndroom, waar er een bepaald verwachtingspatroon is voor elke stage van het leven. En helaas is het nog steeds zo dat vrouwen wat meer makke schapen zijn die heel erg hun best doen om aan die regels te voldoen. Loop je buiten de kudde krijg je vast afkeurend geblaat.
  Behalve het sociale aspect is er ook een hormonaal verschil. Testosteron (dat vrouwen ook hebben, maar een derde deel) is bij mannen een nogal dwingend hormoon. Omdat dat zo’n gegeven is, zijn hele maatschappelijke constructies daaromheen gebouwd. Want een voordeel is dat niet altijd. Zodra vrouwen daar ook last van hebben is dat alleen onder strikte voorwaarden sociaal acceptabel. Vrouwen kunnen hun lust makkelijker naast zich neer leggen en dat kan dan een patroon worden waar je lastig uit komt. Ook het hormoonniveau bij mannen daalt als vrouwen zwanger zijn, een geintje van moeder natuur om mannen tijdelijk wat handelbaarder te maken. Maar goed, de draad weer oppakken is lastig (in een monogame relatie) na de bevalling.
  Vrouwen die zichzelf teveel wegcijferen voor hun gezin en vergeten dat ze ook nog gewoon vrouw zijn zijn er legio en dat breekt hun natuurlijk een keer op. Linksom of rechtsom. Dus het zou fijn zijn als daar iets verbetert zou kunnen worden. Zelf krijg ik sowieso het idee dat we steeds meer verpreutsen dus laten zien dat je het doet omdat je het lekker vind kan lastig zijn. Ik schrik van mijn eigen laatste zin.

 2. Sien schreef:

  Eén puntje over die fora’s; er is wel degelijk een wachttijd na de bevalling i.v.m. infectierisico. Als men vraagt naar die aanbevolen grens, is dat niet zo gek toch?
  Verder, ben het geheel eens. Heb je wel eens naar voedingsbh’s gezocht? Ze hebben, honest to god, namen als Hotmilk Lingerie en Boob Fast Food BH. Dat werkt noch op mijn lachspieren, noch op toeschietreflex, noch op zin in seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *