Geen klootzak zijn; een handleiding.

You may also like...

2 reacties

 1. giel schreef:

  Nogal kort door de bocht door te stellen dat mannen zo en vrouwen zo zijn. Je gehele post is doordrenkt met weeffoutjes en op de manier hoe het geheel in dit geval (en #me too in het geheel) wordt benaderd zal het echt geen zoden aan de dijk zetten.
  Er zijn 3 gebieden waar men onderscheid in dient te maken;
  1. aanrandingen en verkrachtingen. reeds verboden en niemand praat dit goed
  2. onnodig onderscheid. Mag zeker wat aan gedaan worden. Ben zelf als man ook niet blij dat ik alleen maar kan kiezen tussen lichtgrijs en donkergrijze kleding. Voordeel is wel dat je minder gemakkelijk in de fout kan gaan. Overigens zijn het meestal vrouwen die klagen over andere vrouwen in dit geval. Ik zou zeggen begin daar en laat de mannen het maar horen als men er uit is.
  3. sociale omgangsvormen. Ja ach, ik hoor ook wel eens iets waar mij de haren in de nek van overeind gaan. Denken mannen nu werkelijk dat die benadering “werkt”? Maar goed, ook hier zou het veel makkelijker zijn als vrouwen het voortouw zouden nemen als, naar je eigen zeggen, het juist al weten. Eigenlijk is het simpel, alle problemen komen voort namelijk door een verschil in vraag en aanbod. En de vrouwen die het wagen zichzelf te zijn en zich juist niks proberen aan te trekken van de maatschappelijke druk krijgen dan een lading slutshaming over zich heen.
  Laat ik het anders uitleggen. Ik heb destijds al met die leuke dames van “free-the-nipple over gehad dat, als je het niet goed aanpakt, het resultaat is dat mannen ook hun shirts aan moeten ipv dat zij het ook niet meer hoeven en dat de achterban hier ook nog een mee akkoord mee zal gaan omdat er dan ook (van een soort) gelijkheid is ontstaan?
  Maar goed, vragen mag volgens jou eigen advies wel( want anders geen consent), maar afhankelijk van de stemming van de ontvanger ben je de nieuwe liefde van het leven of juist die viezerik die gekke sms’jes verstuurd. Ik vind dat wel degelijk een punt.
  Je praat over het feit dat vrouwen al tijden balanceren in het zorgvuldig uitkiezen in woorden omdat anders de tere vrouwenzieltjes gekwetst kunnen worden door zulke ruwe praat. Maar zo lang vrouwen 50 shades een leuke film vinden en met de baas naar bed gaan nog steeds de grootste fantasie is van vrouwen ga je dus compleet voorbij het feit dat vrouwen ook seksuele wezens zijn.
  Ik hou lekker op nu, ben nog niet eens op een kwart. pffff succes ermee.

 2. Sylvia Dym schreef:

  Zo als het jouw blog ziert, ietwat zwart-wit. Ik ben het over één ding oneens met jou, namelijk dat je de mannen als collectief afdoet. Alle mannen moeten leren geen klootzsk te zijn. De joden of de moslems of de marrokanen als collectief diskwalificeren vind ik niet oke. Er bestaan joden die geldgierig zijn. Er bestaan moslems die terroristen zijn. Er bestaan marrokanen die kutmarrokanen zijn en er bestaan mannen die klootzakken zijn. Ik ken echter ook mannen die dat niet zijn. Het zijn individuen die klootzakken zijn. Daar ik als vrouw gelijke rechten als mannen wil, claim ik dat ook vrouwen klootzakken kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *