Erectie angst!

You may also like...

10 reacties

 1. Danielle schreef:

  Hahahaha, wat een leuk stuk weer ! En je laat me nadenken over een onderwerp waar ik als vrouw nooit over heb nagedacht..

  Over de foto, deze foto met de piemel bedekt vind ikzelf prima bij je stuk passen. Het gaat immers over dat de maatschappij van mening is dat een erectie verborgen zou moeten zijn. Niet zichtbaar.

 2. Jordu schreef:

  Hoewel ik zelf geen problemen heb met penissen en het gedrag wat een penis kan vertonen zonder dat een man tegen zn pielletje kan zeggen foei laat dat , zal een penis in erectie wellicht bij veel mensen een verkeerd beeld scheppen van het doel van dit blog. Maar wellicht zou dan anders zijn als de fallus getoont wordt in slappe of halfslappe toestand.

 3. Giel schreef:

  Leuk stukje en wat de foto betreft is één lijn trekken met vagina’s natuurlijk het beste. Maar een stijve penis is het onderwerp dus het had wel gekund naar mijn mening. Dat je zelf overstag gaat terwijl je zelf ruim empathisch onderlegd bent om het hele onderwerp goed in te schatten geeft idd al aan hoe moeilijk dat het hele verhaal is. Net een graadje makkelijker maar van het zelfde laken en pak zijn vrouwentepels. Die worden niet alleen hard bij opwinding maar ook van kou bv dus moeten ze verstopt worden. Beetje onlogische en onnodige preutsheid dus.

 4. Twan de Leur schreef:

  Wat helder verwoord. Veel mannen zijn gecastreerd terwijl daar hun levensvreugde en energie uit halen.

 5. Anne schreef:

  Afbeelding(en) van een niet-echte erectie erbij, zoals een schilderij of beeldhouwwerk ofzo, zou dat een oplossing geweest zijn?

  • DolleMoeder schreef:

   Ik maak alle foto’s zelf…en mijn schilder of beeldhouw vaardigheden zijn niet zo goed. ??
   Maar ik ben het er mee eens, een tekening oid komt al heel anders over.

 6. Anoniem (om vrijuit te kunnen spreken) schreef:

  Zeker herkenbaar! Ik ben als man zelf nogal van de snelle erectie en dit heeft me al veel schaamte en beperking opgeleverd. Vooral op de dansvloer. Je ontmoet iemand die je fijn vind. Je merkt dat ze open staat voor contact. WHAM! WILLY IN THE HOUSE! Bij mij ontstaat een erectie (oa) als ik het gevoel heb dat ik potentieel sexueel contact zou kunnen hebben. Als ik het gevoel heb dat de andere persoon mij aantrekkelijk vindt. Maar dat heeft niet echt wat met m’n intentie of daadwerkelijke keuzes te maken. Dus in die zin is het een vals signaal.

  Interessant: ik vul wel voor vrouwen in dat een zichtbare of voelbare erectie als bedreigend / te snel / intimiderend / gelijk aan de wens tot sex wordt gezien. Zo zou ik nooit zomaar met een erectie tegen iemand aan dansen, tenzij ik me echt veilig voel en het idee heb dat de vrouw het ‘op waarde’ kan schatten – dat het een vrouw is die me vertrouwd en die haar wensen en grenzen durft aan te geven.

  Een vraag aan de vrouwelijke lezers: Wat denken jullie van erecties in contact, bijvoorbeeld op de dansvloer, tijdens knuffelen, op een date of op andere momenten? Interpreteren jullie dat als de wens tot sex, als een gebrek aan zelfbeheersing, als een compliment, als een sexy iets of als iets naars? Ben benieuwd 🙂

 7. Giel schreef:

  Tja, en dan zeggen ze dat het het beste is om jezelf te zijn hé 😛 Op zich wel fijn dat je rekening houd met de dames, maar het feit dat dat nodig is geeft aan dat zij dat klaarblijkelijk niet doen. Of ze weten/snappen niet dat hij ook een eigen leven leid. Maar goed, je kan en moet wel rekening houden met de persoon en situatie uiteraard. Maar als lichaam en geest op een lijn liggen is het gewoon een zichtbaar stuk waarheid waar de ander dan iets mee kan of niet. Maar je bent wat dat aangaat per definitie in het nadeel.

 8. Namras schreef:

  Goed stuk. Een piemel leidt soms een beetje zijn eigen leven, wordt soms stijf als je dat liever niet wil en wordt soms niet stijf als je dat wel zou willen. Als man moet je dat leren om enigzins los te laten. Als alle ideeen en verwachtingen rondom piemels een beetje losser worden is het voor de piemeleigenaar makkelijker om daarmee te dealen. En seks wordt ook een stuk prettiger. Mij heeft het ongeveer 40 jaar gekost om dit zo te kunnen zien.

 9. Nico schreef:

  Wat heerlijk om eens een stuk over piemels te lezen. Ik kom op Facebook genoeg over borsten en vagina’s tegen (heel belangrijk!), maar als ik dan zeg dat ik het belangrijk vind dat er op dezelfde manier over piemels gesproken wordt krijg ik commentaar van feministische “vriendinnen”.

  En over de foto, ik vind die eigenlijk ook een beetje getuigen van piemelangst. Je had er ook een kunnen plaatsen van een piemel in ontspannen toestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *