Het failliet van vroeg- en voorschoolse educatie (VVE).

You may also like...

3 reacties

 1. Sylvia Dym schreef:

  De VVE was voir kinderen met een allochtone achtergrond om a. in contact te komen met andere kinderen en ouders met ouders en om b. hun taal te stimuleren. Ze praten vaak slecht nederlands en liepen daarom subiet een achterstand op school op. Deze gezinnen funktioneer(d)en vaak tamelijk geisoleerd.

  • DolleMoeder schreef:

   Zo was het inderdaad ooit bedacht. Dat zijn een kleine minderheid van kinderen (zelfs onder kinderen met een allochtone achtergrond is een echt problematische taalachterstand zeldzaam. Vaak gaat het gewoon om tweetalige kinderen die eerst wat langzamer leren om dan juist een voorsprong te hebben qua taal.)
   De gekte is nu dat we dat programma voor alle kinderen uitrollen. Alsof we iedereen maar medicatie geven omdat sommige mensen hartproblemen hebben.
   (En grappig genoeg is dat dan weer precies wat we doen met het hele Vitamine K verhaal, maar dat is weer een ander geval)

 2. Marianne schreef:

  Verademend om te lezen. Dank!
  Hier is Willem ruim 2, zegt nog maar enkele woorden, maar is inzichtelijk en met voetballen erg goed ?
  De VVE verwijzing hadden we met net 2 jr bij het CB meteen “gekregen”.. en ik moet als moeder duidelijker met hem praten.. maw we doen het nu niet goed. Ik verwen hem teveel. Hij moet meer zelfstandig leren te zijn… Want hij is AL 2 ?!
  Gekke wereld.
  Gelukkig zijn er een aantal dolle moeders ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *