Discreet voeden. De zin en onzin van tepelangst.

You may also like...

2 reacties

  1. Giel schreef:

    Persoonlijk ben ik sterk voor gelijke rechten en dan lijkt het dat feminisme een natuurlijke vriend is, helaas werkt dat zelden zo. Laten we beginnen met borsten! Ja, op het moment dat een vrouw gaat voeden hebben alle commentaren een seksistische achtergrond. Dus dan lijkt het logisch om tegen het seksisme te strijden te gaan. Helaas werkt dat natuurlijk niet zo en deze strijd kan je op deze manier helemaal niet winnen. Borsten zijn uiteraard ook mooi, erotisch en gevoeliger dan je neus, haren of ogen. Zoals het nu ligt, hebben ze een dubbele functie en ook al gebruik je de ene functie, je kan iemand niet verbieden het als de andere functie op te vatten. Die mooie dames van de suitsupply vind ik ook mooi om te zien. Jammer dan feministen niet inzien dat ook hier gewoon op een andere manier wel borsten in het publieke terrein komen en zodra dat juist genoeg gebeurd borstvoeding ook geen probleem meer is. Het feit dat ook dit bedrijf tegen dezelfde lamp aanloopt (“in strijd zou zijn met de goede smaak en het fatsoen”) en ja, wat is fatsoen? Iedereen vind zijn eigen fatsoen het beste 🙂 . Maar die hele discussie blijft maar onkruid wieden en gaat niet op deze manier loskomen. Zoals je zelf al aangaf, mannen hebben dit probleem (bijna) niet. Omdat zij geen melkklieren hebben ligt daar het probleem ook helemaal niet, het is eerder dat mannentepels gewoon niet erotisch gevonden worden door vrouwen. Je zou het eerder kunnen zeggen dat overseksualisering van de vrouw komt door de onderseksualisering van de man. Het lijkt een heel ander gevecht, de seksuele vrijheid van vrouwen, maar dat is dermate verweven omdat het de onderliggende oorzaak is van het probleem.

    • Giel, het feit dat een deel van de mensheid een bepaald lichaamsdeel erotisch vindt wil niet zeggen dat de rest van de mensheid dan dat lichaamsdeel maar moet bedekken. In de Victoriaanse tijd waren vrouwenenkels de klos en zelfs de poten van meubilair moesten worden bedekt om die zielige mannen niet het hoofd op hol te brengen. Beauty, en in dit geval ok verleiding, is in the eye of the beholder.
      En het tweede punt: in aanleg zijn de mannen en vrouwen borst en tepel identiek, mannen hebben wel degelijk klierweefsel achter die tepel, en guess what: ze kunnen dat weefsel activeren en een kind eraan voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *